ZŠ a MŠ Vejprnice

Říjen v mateřské školce

Říjen doprovázel školku spoustou zábavných aktivit. Ve třídách si děti užily “Brambůrkový den”, kdy si děti s bramborami hrály, počítaly je, tiskaly s nimi, ale také si brambory mohly upéct ve školní kuchyňce a výtečně si na nich pochutnat.

Děti ze základní školy připravily pro školkáčky podzimní naučnou stezku, které se zúčastnily všechny školkové třídy. Děti na stanovištích poznávaly roční období, plody a znaky podzimu, lidské tělo, dopravu, ale také si mohly zacvičit a zatančit.

Do školky dorazilo i divadlo Múza, které dětem zahrálo všemi známou pohádku “O Budulínkovi”.

Hned několik tříd navštívilo tento měsíc místní knihovnu. Paní knihovnice si pro děti připravila zábavný program a seznámila děti s půjčováním knížek.

Do projektu “Podzimní tvoření” se zapojili rodiče s dětmi ve velkém počtu. Chodby školky tak zdobí nejrůznější podzimní výrobky jako jsou skřítci, svícny, ježečci, draci a strašidla. Všem rodičům děkujeme za úžasnou spolupráci.

Vrcholem měsíce října byl dětmi oblíbený Halloween. Všechny třídy byly 31.10. plné těch nejrozmanitějších druhů strašidel. Jedlo se hrůzostrašné jídlo a tančilo se na ty nejděsivější písničky.

Top
Skip to content