ZŠ a MŠ Vejprnice

Čarodějnický den v knihovně

               Jako každý rok je datum 30. 4. ve znamení stavění májky, tajemna, čarodějnic a různých zvláštních znamení.

               Děti z bílé třídy spolu se svými učitelkami a asistentkou se rozhodly pro „Čarodějnický den“ ve zdejší knihovně. Maminky jim připravily různé kostýmy, takže nebyla nouze o čaroděje, čarodějky, nechyběla ani různá zvířátka – pavouci, hadi, myši – prostě vše co ke správné Ježibabě patří. Ale co to? Po příchodu do knihovny nás neuvítala paní knihovnice Dana Černá, ale místo ní tam čekala usměvavá a hodná čarodějnice.

               Ta měla pro děti připraveno zajímavé povídání o této tradici. A nejenom to. Děti plnily různé úkoly, prohlížely si knihy s obrázky čarodějnic a ježibab, hádaly pohádky o nich. Také létaly na koštěti, ozdobily si májku, okolo které tancovaly. Vařily různé lektvary a ani nechtějte vědět, co vše do nich přimíchaly, aby byly kouzelné. 

               Závěrem zazpívaly hodné čarodějnici písničku o Ježibabě. Odnesly si obrázek a lízátko, jestli bude kouzelné, to se teprve uvidí.

               Velké poděkování patří obětavé paní knihovnici Daně Černé, která připravila pro děti poutavé povídání a vždy je ochotna vyjít vstříc učitelkám MŠ při uspořádání různých akcí pro děti.

Top
Skip to content