ZŠ a MŠ Vejprnice

Podzim v družině

Naše podzimní družinové dobrodružství jsme započali hned 2. září. Prvňáčci pomalu zjišťovali, co je čeká, zatímco druháci a třeťáci už objevovali, co je v družinách nového. A že bylo co objevovat! Nejen nově vyzdobené družiny, nové hry a hračky, ale objevila se dokonce i nová paní vychovatelka. 🙂

Symbolem podzimu v naší družině je ježek Kubík. Je to kamarád, který nás doprovází celým podzimem a jeho krásou.

Výrobky a výzdoba družiny se nesou v duchu podzimních barev, přírodnin, státních svátků a různých dobrodružství. Nevíme, co dříve použít. Zvířátka z kaštanů, věnce z listí, lesní skřítky, draky, dýně, strašidýlka… Samozřejmě, že dary přírody využijeme i jinak. V našem školním sadu je spousta jablíček. Nejen že si je jdeme nasbírat a sníst, ale také z nich umíme něco dobrého upéct. A tak jsme se v rámci podzimních příprav vypravili i do naší kuchyňky a upekli skvělý jablečný koláč.

A abychom jen neseděli, nevyráběli a nejedli, užíváme si společně venku poslední sluneční dny. Radost ze sluníčka máme úplně všichni a rychle ho ještě nasáváme, než přijde období, kdy je šero a pošmourno. Ale i to si u nás v družině zase pěkně oživíme barvičkami, a když budeme mít chuť, upečeme si opět něco dobrého. A na to se opravdu všichni moc těšíme.

Modrá třída – I.C , IV.A

Ve školní družině máme za sebou krásné dva měsíce. Září bylo především o seznamování, nejen s novým prostředím, ale i s novými kamarády. Počasí nám přálo, proto jsme trávili spoustu času hlavně venku. Zde si mohou děti vybírat z velkého množství sportovních aktivit. Mezi oblíbené patří fotbal, frisbee, skákání přes lano, švihadla, prolézačky nebo nové skákací prvky, které pro nás vyrobili žáci vyšších ročníků.

Ve třídě se děti nejraději věnují výtvarným činnostem. Svými autoportréty si krásně vyzdobili svou třídu. Také jsme si vyzkoušeli tisk a kresbu tuší. V říjnu děti společně pekly jablečný koláč v naší školní kuchyňce. Konec měsíce byl ve znamení duchů a strašidel, proto nesmělo chybět oblíbené dlabání dýní, výroba duchů a luceren.

 Co nás čeká v zimním období a jaká prožijeme dobrodružství, o tom vám zase napíšeme příště.

Tak brzy na shledanou.

Vaše družinové děti a jejich vychovatelky

Top
Skip to content