Školní družina

„O kůzlátkách“ nebo „O Šípkové Růžence“? 

Březen jsme v Modré a Červené družině zasvětili nejenom knize, ale také dramatickým dovednostem. Modrá družina nacvičila pod vedením paní vychovatelky Markéty Löfflerové pohádku „O kůzlátkách“ a Červená s paní vychovatelkou Simonou Dezortovou zase „Šípkovou Růženku“. Prvními diváky byli naši spolužáci z ostatních družin. Prošli jsme tedy přísnou kontrolou našich dovedností. 

Naše první hraní „na ostro“ se odehrálo v DPS Baculus, kde jsme potěšili místní seniory. Pohádky měly úspěch a babičky a dědečkové z naší návštěvy velkou radost. 

Všichni jsme spokojeni, že naše úsilí bylo oceněno potleskem publika. 

Ve školce jsme při naší spolupráci – MŠ a ŠD položili stejnou otázku: „O kůzlátkách“ nebo „O Šípkové Růžence“? 

A děti ze školky chtěly samozřejmě pohádky obě. Žáci školní družiny, Modré a Červené třídy, pohádky rádi zahráli a zasloužili si velký potlesk. Jsme rádi, že jsme mohli jedno deštivé dopoledne zpříjemnit „školkovým“ dětičkám a jejich paním učitelkám. 

Dalším, koho jsme s naším úspěšným představením navštívili, bylo rodinné centrum Kulíček. I tam se našim žákům dostalo uznání za dobře odvedenou práci. 

Jsme rádi, že jsme v měsíci březnu rozdali spoustu radosti a že se z našich družinových šikulů stávají téměř profesionální herci. 

Top
Skip to content