ZŠ a MŠ Vejprnice

Mateřská škola v prosinci

V prosinci k nám dorazilo loutkové divadlo se svojí vánoční hrou „Betlém“, které děti odměnily vřelým potleskem. 

Den před mikulášskou nadílkou čekala na děti na zahradě „Čertí stezka“, při které plnily různé čertovské úkoly a na závěr byly odměněny malou sladkostí. Samotný Mikuláš, 

čerti a andílkové dorazili hned další den dopoledne. Pro děti to byl jako každý rok zážitek plný nejrůznějších emocí.  Všichni jsme to ale zvládli na jedničku a dětičky si vysloužily díky básničkám a písničkám velikánskou odměnu.

Tento měsíc jsme s dětmi ve školce nezapomněli ani na seniory v Baculusu. 

Nejprve jim byla předvést svoji besídku fialová třída, poté dorazily děti z modré třídy, které k vánočním koledám přidaly i výborné perníčky a na závěr si děti z oranžové třídy vytvořily spolu se seniory krásné vánoční svícny ubrouskovou technikou.

Potěšit seniory do domu s pečovatelskou službou zavítala se svojí besídkou také naše zelená třída s nejmladšími dětmi. 

11. prosince nás navštívilo oblíbené divadlo Nána se svojí „Kouzelnou hvězdičkou“. 

Nádherná pohádka, do které byly zapojené také děti, zakončená bujarým potleskem.

Předvánoční čas byl také plný výletů. Do kláštera v Chotěšově se vypravila bílá, žlutá a červená třída. Čekala zde na ně výstava betlémů, mezi kterými byl také betlém naší bílé třídy. Do Újezdu nade Mží se letos vydalo hned několik tříd. 

Tématem prohlídky na zámku byl „Advent“. Děti se dozvěděly něco o vánočních tradicích, 

ale také si mohly prohlédnout, jak se dříve takové Vánoce slavily v malé chaloupce. Součástí prohlídky byl menší okruh místní farmy, kde si děti prohlédly králíčky, kůzlátka, slepičky a další zvířátka. Na zámeckém statku bylo pro děti připravené také peklo, kde na nás čekal samotný Lucifer. Naštestí byl hodný a my jsme se všichni mohli vrátit zpět do školky v plném počtu.

Nezapomněli jsme ani na rodiče, kdy si každá třída pro ně připravila buď čertí nebo vánoční besídku a všichni jsme si popřáli krásné prožití vánočních svátků.

Top
Skip to content