Základní škola

Návštěva technického muzea

Konečně. Konečně se deváťáci dočkali. Po problémech s epidemií koronaviru, po nervozitě z přijímacích zkoušek se obě naše deváté třídy vydaly do Národního technického muzea v Praze na dlouho slibovanou prohlídku.
V rozlehlých prostorech muzea jsme nebyli jedinými návštěvníky, naopak. Přesto jsme si s nikým nepřekáželi a často jsme se vzájemně i hledali. Každý našel alespoň jednu věc, která ho zaujala, někdy i překvapila.
Chlapci strávili nejvíce času v expozici dopravy s množstvím historických aut a dalších dopravních prostředků. Někoho zaujal bojový letoun, jiného auta našich prezidentů. Ani motocykly nezůstaly nepovšimnuty.
Ale i dívky si našly expozice pro ně zajímavé. A všem se líbily staré astronomické přístroje, přístroje na měření času a ohromila nás nejstarší fotografie – tzv. kynžvartská daguerrotypie, jejímž autorem je samotný vynálezce fotografie Daguerre.
Prohlídkou nebyl nikdo zklamán, přesto všichni uvítali „občerstvovací zastávku“ na zpáteční cestě. Ta uběhla velmi rychle – zvláště těm, kteří ji, plni dojmů, prospali.

Top
Skip to content