Základní škola

Regionální kolo – „dračí lodě“

Dne 17. 6. 2024 se žáci naší školy zúčastnili regionálního kola „dračích lodí“ v Plzni, kde vybojovali exkluzivní 1.místo. Trať byla dlouhá 200 m a závodu se účastnilo 20 základních a středních škol v kraji. V prvním rozjížďce naši žáci netušili, co mají od závodu očekávat. Nekompromisně ovšem vyhráli a postoupili přímo do semifinálového kola. I tam se prokázala skvělá kooperace a houževnatost. Z další semifinálové jízdy byl jasný postup do finálového kola o první čtyři místa. Ani tam se naši žáci nezalekli soupeřů a s obrovským rozdílem vybojovali postup na mistrovství ČR v Praze. 

Dalším úspěchem byla výhra Nikoly Koppové (IX. B) v závodu na tréninkovém trenažeru. ZŠ Vejprnice získala ocenění také v poslední disciplíně, a to v kvízu učitelů. P. uč. Eva Hanzíková se umístila 3. ve znalostním kvízu posádek.

Reprezentovali:
8. C: Zdeněk Ryšavý, Lukáš Míčko, Filip Procházka
9. A: Veronika Čadinová, David Cihlář, Filip Čech, Milan Demeter, Estell Holá, Kristýna Fodorová, Matyáš Herzog, Kristýna Honsová, Anežka Krocová, Daniela Klimešová, Aneta Králová, Vít Mizera, Laura Vaňková
9. B: Julie Bakajová, Vít Havel, Martin Jakl, Nikola Koppová, Julie Krausová, Veronika Šlajerová.

Top
Skip to content