Informace pro rodiče dětí MŠ

Vážení rodiče,
v souvislosti s plánem rozvolňování opatření proti koronaviru se přirozeně množí i Vaše dotazy na otevření naší mateřské školy. Konkrétní termín zatím neznáme. Do 17. 5. 2020 je vládou vyhlášen stav nouze a do této doby bude určitě naše MŠ uzavřena. Vzhledem k tomu, že od 25. května bude možná osobní přítomnost žáků prvních stupňů základních škol na vzdělávacích aktivitách formou školních skupin, budeme zjišťovat také zájem rodičů o otevření MŠ.

Uvolňovací kroky stále závisí na aktuální epidemiologické situaci a doporučeních MZČR a MŠMT ČR. Obě ministerstva vydají manuály a pokyny k docházce do MŠ. Stále čekáme na konkrétní epidemiologická a hygienická opatření. Předpoklad je, že bychom mohli vědět podrobnosti začátkem května. Od těchto opatření se bude odvíjet další postup i stanovisko zřizovatele k případnému otevření MŠ.

Již teď byste měli zvážit, zda nespadáte do rizikové skupiny – tj. zda Vaše dítě není z rodiny, kde se vyskytují mimo jiné osoby se srdečními chorobami, s chronickým respiračním onemocněním, s vysokým krevním tlakem, osoby 65+ , se sníženou imunitou, onkologicky nemocné apod.

V případě, že ano, je nástup dítěte do MŠ riskantní. Velmi apelujeme na rodiče dětí, kteří mají možnost nedávat dítě do MŠ, aby tak učinili. Velmi chápeme, že situace je pro vás všechny složitá, dětem se po kolektivu stýská, ale my bychom museli dle nařízení vlády vytvořit skupiny do 15dětí na třídu. Zda školku otevřeme, budeme fungovat pouze pro ty, kteří opravdu potřebují docházet do MŠ.

Prosíme tedy o Vaše předběžné vyjádření, zda uvítáte možnost posílat své dítě po opětovném otevření do MŠ. Své vyjádření zašlete, prosím, prostřednictvím mailu nebo sms zprávy do pondělí 4. 5. 2020 12.00 hodin Vaší paní učitelce MŠ.

Jakmile budeme vědět bližší informace a stanovisko zřizovatele k otevření mateřské školy, budeme Vás na našich webových stránkách neprodleně informovat.

Mějte se zatím hezky, společně s dětmi si užívejte sluníčka a jarních dnů, dodržujte mimořádná opatření a těšíme se, až Vaše děti budeme moci přivítat ve školce.

Vedení ZŠ a MŠ Vejprnice

Top
Skip to content