ZŠ a MŠ Vejprnice

Škola se otevře nejdříve žákům 9. ročníků pro účely přípravy na přijímací zkoušky na střední školy.

Vážení rodiče, milí deváťáci,
zdravíme Vás v nelehké době a doufáme, že jste všichni zdrávi. Děkujeme Vám všem za spolupráci, podporu při studiu a také za toleranci. Dle informací od našich pedagogů víme, že většina žáků v současné formě samostudia pracuje velmi dobře, jsou zodpovědní a snaží se. Za to jim patří velká pochvala.

Ve čtvrtek 30. 4. vláda schválila, že od 11. 5. 2020 mohou docházet žáci 9. tříd do školy na konzultace k předmětům, ze kterých se konají přijímací zkoušky na střední školy, tedy český jazyk a matematika. Pro ostatní žáky, mimo 9. ročníků, stále platí, že žáci 1. stupně mohou do školy od 25. 5. 2020 a žáci 2. stupně půjdou do školy až v září 2020.

Bohužel, v současné době Vám nemůžeme sdělit žádné podrobnější informace ohledně nástupu žáků 9. ročníků do školy, neboť zatím nic konkrétního nevíme. Vycházíme tedy, stejně jako Vy, z veřejně dostupných informací, že žákům 9. ročníků bude umožněn nástup do školy (příprava na přijímací zkoušky) od 11. května 2020. Školní docházka na konzultace nebude povinná, bude tedy ve Vaší kompetenci, zda tuto nabídku využijete.

V pondělí 4. 5. 2020 bychom měli obdržet do datové schránky manuál MŠMT. Nevíme, jestli bude obsahovat nějaká další omezující nařízení (např. jak dlouho má vyučování trvat a za jakých hygienických podmínek). Samozřejmě Vás budeme obratem informovat, jakmile dostaneme nějaké bližší údaje.

Začátkem týdne budou rodiče žáků 9. tříd osloveni ohledně předběžného zjištění zájmu o docházku na konzultace. Detaily ke konzultacím budou zveřejněny během příštího týdne na webových stránkách školy a budou Vám zaslány na mail prostřednictvím aplikace Škola Online.

Moc děkujeme za spolupráci a přejeme příjemné dny.

Vedení ZŠ a MŠ Vejprnice

Top
Skip to content