Základní škola

JAK JSME PŘIPRAVENI NA DISTANČNÍ VÝUKU

Vážení zákonní zástupci,
v první řadě Vám moc děkujeme za vyplnění dotazníku týkajícího se technického vybavení pro případ distanční výuky. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá.

V návaznosti na metodický pokyn MŠMT a další aktuální opatření k distanční výuce Vám přinášíme důležité informace.

Distanční výuka je ze zákona od 1. 9. 2020 povinná a je plnou náhradou za prezenční výuku. Chtěli bychom vás ujistit, že naší snahou v této nelehké době je poskytnout Vašim dětem za daných podmínek co nejlepší vzdělání. Budeme se snažit předat jim především to opravdu důležité, nebudeme hledat to, co neumějí, ale to, co jim jde a poskytneme jim srozumitelnou zpětnou vazbu.

Situace v České republice se díky epidemii Covid-19 nevyvíjí příliš slibně. Samozřejmě si přejeme, aby naše škola zůstala stále otevřená a mohli jsme se s našimi žáky běžně setkávat a vyučovat přímo v naší krásné budově. Na jedné straně je naše přání, na druhé situace, čas…

Vyhlášení karantény na celou třídu nebo školu může KHS provést kdykoliv. Docela dlouho jsme měli štěstí a nákaza nás míjela. Bylo ovšem jasné, že je to jen otázka času a jednou dojde i na nás. Nyní již máme jednu třídu na 1. stupni v karanténě. Škola přijala opatření KHS a věříme, že dosavadní opatření byla dostatečná a škola bude moci dále fungovat v současném režimu. Držte nám i sobě palce.

Z těchto důvodů je potřeba, abychom byli připraveni na zahájení distanční výuky. Od začátku školního roku jsme nelenili a pečlivě se připravovali na online výuku. Na rozdíl od letošního jara jdeme ještě více cestou digitalizace, která se ukázala jako nejlepší, když nám vláda nařídila ze dne na den uzavřít školu. Osvědčené cesty neopouštíme, ale rozšiřujeme. Snažíme se, aby kvalita případné distanční výuky byla na dobré úrovni, proto ji budeme realizovat prostřednictvím aplikace Microsoft Teams. Získáním licence máme možnost pořádat online schůzky se svými třídami a v případě zavedení distanční výuky zase tak trochu učit před tabulí, což by nám, věřte nebo ne, opravdu chybělo.  Online výuka pomocí MS Teams je pro nás učitele velká výzva, i my se učíme něco nového. To, že budeme moci být se svými žáky v kontaktu, je pro nás velká motivace!

Návod na přihlášení a podrobnější informace o této aplikaci 

Prosím, stáhněte si aplikaci do svých PC, tabletů nebo mobilních telefonů, ať jsme připraveni. V případě dotazů kontaktujte Mgr. Tomáše Karla – t.karel@zsvejprnice.cz, tel. číslo: 377 821 204 .

Chceme být připraveni, aby vše proběhlo hladce. Distanční výuka bude probíhat přes aplikaci MS Teams. K tomu je zapotřebí se přihlásit do Office 365 a používat on-line verzi nebo si nainstalovat aplikaci MS Teams do zařízení (PC, tablet, telefon) – podle přiloženého návodu ZDARMA. Uživatelské jméno a heslo žáci (5. – 9. třídy) znají ze svých přístupů na své účty ve škole. Ostatním žákům (1. – 4. třídy) potřebné přístupy předali třídní učitelé. Třídě 3. A, která je v karanténě, pošleme dnes přístupy a hesla e-mailem. V minulých týdnech jsme se snažili s tímto prostředím seznámit žáky v rámci hodin informatiky (5. – 9. ročníky), aby byli připraveni být v případě nutnosti maximálně samostatní.

Děkujeme za Vaši pomoc s přípravou na případnou distanční výuku. 

ZŠ a MŠ Vejprnice

Top
Skip to content